Česká Lípa: Město opraví schody u kostela Narození Panny Marie

07.02.2024 22:31 | Tisková zpráva

Katastrofa, ostuda, nebezpečí pro chodce. Takto jsou občany často označované schody u kostela Narození Panny Marie na Palackého náměstí v České Lípě. Schody jsou v havarijním stavu a nutně potřebují opravit. Až doteď neumělo město v této situaci pomoci, protože schody nebyly v jeho majetku. Zastupitelé však na lednovém jednání schválili bezúplatné nabytí těchto pozemků do majetku města. Schody se tak dočkají opravy.

Česká Lípa: Město opraví schody u kostela Narození Panny Marie
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město s církví dlouhodobě jednalo o opravě schodů, na celkovou rekonstrukci však církev neměla finanční prostředky. Bylo by tedy nutné opravovat schody po etapách. „Schody před kostelem Narození Panny Marie používají denně stovky Českolipanů. Jsem proto ráda, že se podařilo schody získat do majetku, díky čemuž budeme moci schody opravit a zvelebit celý prostor. Jednáme zároveň také o odkupu části chodníku u podchodu do ulice 28. října, který je též v katastrofálním stavu. V letošním roce již máme v rozpočtu připravené finanční prostředky na odkup, protože ani tento chodník nebyl v majetku města. Věřím, že se vše povede a na místě nyní nevzhledného koutu našeho města vznikne krásný prostor,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Město od Římskokatolické církve získalo něco málo přes 1700 m2, tedy nejen prostor schodů a místo před vchodem do kostela, ale také celé jeho okolí. V plánu tak je nejen opravit samotné schody, ale zvelebit celý prostor, a to včetně opravy navazujícího chodníku. Společně s bezúplatným nabytím pozemků město získá také projektovou dokumentaci na opravu. Zároveň ale musí za cca 370 tis. Kč odkoupit materiál, který již církev objednala na první zamýšlenou etapu oprav. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…