Česká Lípa: Smlouva s firmou Compag je vypovězena

07.07.2017 10:24

K výpovědi rámcové smlouvy o dílo – Sdružení Údržba veřejné zeleně v České Lípě a přidružených obcích došlo na jednání zastupitelstva města. Výpověď má šestiměsíční lhůtu a je v souladu se smlouvou uzavřenou loni v únoru.

Česká Lípa: Smlouva s firmou Compag je vypovězena
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Firma Compag dlouhodobě seč trávy v České Lípě nezvládala. Podmínky smlouvy – např. výška travního porostu 3-10 cm – nebyly plněny. Proto se zastupitelstvo města rozhodlo smlouvu vypovědět. Nespokojenost s prací dodavatele vyvrcholila letos na začátku června, kdy jsme museli objednat další firmu - TV Facility Group, a. s., aby si vzala na starost Slovanku, Holý vrch a Dolní Libchavu,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

Dodavatel začal s údržbou zeleně loni v dubnu. Péči o dřeviny, zakládání květinových záhonů, výsadbu květin odváděl na výborné úrovni. Sekání trávy ale už tehdy nezvládal – řádně nedodržoval smlouvu, ve které byla stanovena výška trávy a technologie mulčování. Tráva přerůstala, lavičky a koše nebyly obsekány, zůstávala nedosekaná místa. Přerostlá tráva byla pouze pokosena a ponechána na trávníku, kde zahnívala. Město vůči dodavateli uplatnilo sankční pokutu.

Stejná situace se v podstatě opakuje také letos i přes opakovaná ujištění dodavatele, že stav zlepší. Přestože došlo k určitému zlepšení, smlouva není dodržována, a proto zastupitelstvo města přistoupilo k jejímu vypovězení. Pro příští sezonu radnice bude formou veřejné soutěže hledat nového dodavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…