Česká Lípa oživí rekreační areál v Dubici

06.02.2016 9:41

Město Česká Lípa má kromě vybudování venkovního bazénu u Sportareálu velký zájem na oživení rekreačního areálu v Dubici, kde před léty investovalo milióny korun a který nyní pronajalo na pět let novému nájemci.

Česká Lípa oživí rekreační areál v Dubici
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Město Česká Lípa má kromě vybudování venkovního bazénu u Sportareálu velký zájem na oživení rekreačního areálu v Dubici, kde před léty investovalo milióny korun a který nyní pronajalo na pět let novému nájemci. S tím, že se o něj bude nejen dobře starat, ale lidem nabídne i nějaké nové sportovní vyžití.  Části českolipské veřejnosti totiž připadá právě tato lokalita jako stvořená pro rekreaci a odpočinek. V oblibě ji mají i rybáři.

„I nadále budeme řešit otázku kvality vody v areálu, která je dlouhodobě nevyhovující a v letním období je nevhodná ke koupání. Přestože se město mnoho let snažilo - a to nejrůznějšími způsoby a za velkých investic, tuto realitu neúspěšně změnit,“ uvedl místostarosta Juraj Raninec.

Vedení města věří, že se do hezké přírodní lokality začnou vracet návštěvníci, nejen z České Lípy. „Chceme řešit i návaznost této přírodní zóny na město, zlepšit přístup včetně nové cyklostezky,“ podotkl Raninec.

Podle něj, nový nájemce veřejnosti -po dohodě s radnicí- nabídne mimo jiné provozování vleků pro vodní lyžování, wakeboarding a několik vodních atrakcí. Ujme se kempu, gastroslužeb, nebo pořádání koncertů různých žánrů, divadel a dalších akcí. Městu zároveň slíbil zajistit nejen celoroční udržování existujícího zařízení a vybavení, ale také provozování minigolfového hřiště, které tady pro rozšíření možností rekreace nechalo zřídit. Do letošního léta zde ještě mají vzniknout atrakce pro děti.

„I přes letité problémy s vodou, není důvod, proč by poměrně rozlehlý areál nemohl Českolipanům dál sloužit k rekeraci, k provozování jiných vodních sportů a dalších, které se tu dají dělat. Ostatně to byl jeden z důvodů, proč jsme tady vloni udělali i nové hřiště na minigolf,“ sdělil Raninec.

Nájemce, Michal Ptáček má během pětiletého pachtu Dubice velké plány, jak právě sem za sportem a odpočinkem přilákat davy lidí.

„V areálu budou čtyři dvousloupé vleky WAKEMASTER, dva s výškou lan šest metrů pro začátečníky a děti dva s výškou devět metrů pro pokročilé. U třech vleků budou na vodě překážky celkem dvanáct kusů, dále minigolf, slack line padleboard, skimboard, plážový volejbal, občerstvení - pítí i jídlo, možnost kempování karavany, stany. Řešíme i možnost flyboardu, připravujeme i kulturní a sportovní akce včetně mezinárodního závodu pod IWWF v rámci českého poháru,“ popsal Michal Ptáček. Sám má bohaté zkušenosti v oblasti vodního lyžování a wakeboardingu. A několik let  vykonával funkci ředitele příspěvkové organizace Panda Sport ve Stráži pod Ralskem. První návštěvníky plánuje přivítat na přelom dubna a května tohoto roku. „Aktuálně řešíme administrativu, ve výrobě jsou překážky a vodní vleky, jednáme s Českým rybářským svazem, aby nemuselo být ukončeno sportovní rybaření a změnila se osádka ryb ke zlepšení kvality vody,“ uvedl Ptáček. Podle jeho předpokladu by – v závislosti na počasí - mohl být areál v provozu minimálně od dubna do října. „Reálný je i zimní provoz, kdy by byly vleky umístěny na břehu s jízdou na umělém povrchu nebo sněhu,“ mínil nájemce Ptáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…