Český Těšín: Starostové, horská služba, chataři i kraj si lámou hlavu, jak zajistit běžecké trasy

26.03.2017 12:36

Letos zůstaly neprotažené nádherné běžkařské hřebenovky od lanovky na Javorovém u Třince přes oblíbené turistické vrchy přesto, že na ně krajský úřad i některé obce chtěly přispět.

Český Těšín: Starostové, horská služba, chataři i kraj si lámou hlavu, jak zajistit běžecké trasy
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

V úterý odpoledne se v sídle Regionální rady rozvoje a spolupráce v Třinci starostové, chataři, zástupci Horské služby i kraje radili, jak zajistit pro další sezóny úpravy oblíbených tras v Těšínských Beskydech.

„Hlavním důvodem našeho jednání byla skutečnost, že trasy z javorového na Ostrý, Kamenitý, Slavíč, Kozinec a kolem dalších vyhledávaných horských chat nebyly v letošní sezóně upravovány. Pozitivní v tom je, že všichni chceme stejné a jsme ochotni před další sezónou spojit své síly a vynaložit maximální úsilí pro rozvoj lyžařské turistiky v naší oblasti,“ uvedl místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny, který se na podzim stal náměstek hejtmana kraje pro školství a sport.

Podle něj je to téma, na které se v minulosti zapomnělo. Přitom jsou zde velké běžkařské tradice a jde to ekologicky čisté odvětví sportu, které může do Beskyd přitáhnout další turisty. „Nebyla obnovená technika, která již dosloužila a chybí i nadšenci, kteří by trať upravovali. Kraj finančně mimo jiné přispívá na úpravu několika běžeckých tras z Mostů u Jablunkova a bude rád podporovat i stejnou aktivitu na Třinecku. Když to jde v jiných částech regionu, musí to jít i zde. Osobně se vynasnažím o maximální možnou podporu,“ ujišťoval včera Stanislav Folwarczny.

Setkání se zůčastnil náměstek hejtmana kraje pro školství a sport, místostarosta Třince Ivo Kaleta, starostové Mostů u Jablunkova a Vendryně, chataři z Javorového, Ostrého … představitelé horské služby a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…