Chomutov: Mnoholetý boj města s hazardem skončil úspěšně

18.02.2015 17:53

Ministerstvo financí po dlouhé snaze města s konečnou platností pravomocně odejmulo licence první herně v Chomutově.

Chomutov: Mnoholetý boj města s hazardem skončil úspěšně
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Bereme rozhodnutí ministerstva jako precedentní a věříme, že všechny další licence budou v brzkém čase zrušeny obdobě jako tato první vlaštovka,“ řekl primátor Jan Mareš. Ačkoliv statutární město Chomutov reguluje hazard na území města již od roku 2008, po celých 7 let byly veškeré snahy města marné, a to i přesto, že právo města na regulaci hazardu potvrdilo několik soudních instancí.

Teprve až koncem roku 2014 začalo ministerstvo na základě regulační vyhlášky města a opakované iniciace zahájení správních řízení o odejmutí licencí hazardním společnostem, tyto licence ve městě rušit. „Bohužel došlo k tomu, že provozovatelé podali proti rozhodnutí ministerstva opravný prostředek a hazard se točil i v dalších měsících bez ohledu na vyhlášku zakazující hazard v celém městě,“ dodal primátor Mareš. Teprve 28. ledna letošního roku vydal ministr financí průlomové rozhodnutí, kterým zamítl rozklad podaný provozovatelem hazardních zařízení a potvrdil rozhodnutí ministerstva o odejmutí licence. Rozhodnutí, které je konečné a již nelze proti němu uplatnit opravné prostředky, bylo doručeno do datových schránek všech účastníků až v uplynulém týdnu. Boj města s ministerstvem tedy skončil úspěšně a město dosáhlo po mnoha letech marných snah výrazného zadostiučinění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…