Chrudim se plánuje zviditelnit, její památky jsou lákadlem pro turisty

25.01.2018 11:31

Památky táhnou, a turisty především; to je známá věc. A Chrudim má v tomto segmentu turistického ruchu rozhodně co nabídnout.

Chrudim se plánuje zviditelnit, její památky jsou lákadlem pro turisty
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Esem v rukávu je pro Chrudim půvabná památková zóna a prestižní ocenění, které se jí a příkladné péči o ni dostalo: titul Historické město roku.

S takovou výbavou se Chrudim může směle účastnit nejrůznějších cestovatelských a turistických veletrhů a změřit síly s těmi nejatraktivnějšími turistickými destinacemi.

Zástupci města Chrudim se proto jako pozorovatelé zúčastnili ve Vídni největšího a nejdůležitějšího cestovatelského veletrhu Rakouska s názvem Ferien-Messe 2018, kde cestovatelsky nadšenému rakouskému publiku představila partnerská Jihočeská centrála cestovního ruchu nový přeshraniční projekt Památky žijí. S Chrudimí jako pozorovatelem se také neváhala o své zkušenosti s rakouským trhem podělit.

„Město Chrudim zvažuje v budoucnu účast i na dalších veletrzích, proto je potřeba zmapovat si ty nejúspěšnější a vyhodnotit jejich návštěvnost, atraktivitu a především zacílení,“ dodává chrudimský místostarosta Roman Málek, do jehož kompetence spadá mimo jiné i péče o turismus.

Veletrh Ferien-Messe se zaměřuje na dovolenou, cestování a volný čas a již tradičně je velmi navštěvovanou událostí jak odborné, tak i široké veřejnosti.

„Letošního ročníku se zúčastnilo více než 850 vystavovatelů z 80 zemí celého světa, návštěvnost takové akce je řádu sta tisíců návštěvníků,“ říká místostarosta Málek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…