Chrudimské Technické služby skončily vloni v zisku

13.04.2017 6:34

Zisk přes 400 tisíc korun vykázala v loňském roce obchodní společnost Technické služby Chrudim 2000 spol. s r.o. Tak zní výsledek hospodaření, který spolu s výroční zprávou, účetní závěrkou a dalšími dokumenty předložila v polovině dubna zmiňovaná obchodní společnost Radě města Chrudim, která vykonává působnost valné hromady.

Chrudimské Technické služby skončily vloni v zisku
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Naše obchodní společnost vykázala vloni velmi dobrý výsledek srovnatelný s výsledky ve většině předchozích let. Výrazně lepšího výsledku dosáhla jen v roce 2015, což bylo dáno především mimořádnými akcemi na území města, kterými byly stavby obchvatu a železničního koridoru, na nichž se společnost podílela svými výkony především v oblastech čištění komunikací,“ komentuje loňské hospodaření chrudimský starosta Petr Řezníček.

Mezi prioritní činnosti společnosti patří svoz komunálního odpadu ve městě a svoz separovaných odpadů. Na tuto činnost navazuje provádění údržby městských komunikací, jakou je například strojní a ruční čištění, zimní údržba, obnova a údržba dopravního značení, dále starost o odpadkové koše, likvidace černých skládek či zalévání zeleně.

K dalším podnikatelským aktivitám společnosti patří provoz veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení ve městě, provozování parkovacích automatů, výlep plakátů, ale i provoz skládky inertních odpadů na Podhůře nebo provozování veřejných WC. Firma pro město provozuje Útulek pro opuštěná zvířata, který je zřízen jako samostatný organizační celek společnosti.

„Technické služby zajišťují pro město Chrudim skutečně velmi široké spektrum činností. Vyhledávanou službou je určitě provozování sběrného dvora, neméně důležitá a rovněž viditelná je například správa a údržba urnového háje a dalších pěti hřbitovů,“ dodává místostarosta Jan Čechlovský.

Valná hromada diskutovala s jednateli Technických služeb i o některých připravovaných projektech. Mimo jiné souhlasila s vypsáním výběrového řízení na nákup nového svozového vozidla a vzala na vědomí informace o podané žádosti o dotaci na rekonstrukci a rozšíření stávajícího sběrného dvora i o přípravě projektu velkého separačního dvora v lokalitě průmyslové zóny Západ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…