Dvůr Králové nad Labem: Azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova už devět let

11.07.2020 9:49

Sociální služba azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova najít cestu zpět do běžného života od 1. dubna roku 2011. Za tu dobu využilo sociální službu 240 lidí v těžké životní situaci spojené se ztrátou bydlení.

Dvůr Králové nad Labem: Azylový Dům Žofie pomáhá lidem bez domova už devět let
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Ve více než 60 procentech se klientům této sociální služby podařilo s pomocí odborníků vrátit se zpět do běžného života a začít znovu. Azylový dům v Bezručově ulici ve Dvoře Králové nad Labem je pobytová služba s jedenácti lůžky, určená dospělým ženám a mužům bez domova ze Dvora Králové nad Labem a spádových obcí, kteří chtějí a mohou změnit svou sociální situaci. Na řešení své těžké životní situace mají klienti přibližně jeden rok.

Z celkového počtu klientů v roce 2019 bylo 14 procent starobních důchodců a 29 procent osob s různým zdravotním handicapem. Čísla ukazují na zásadní problém bezdomovectví, a tím je chudoba některých seniorů a lidí s handicapem a omezené možnosti vyřešit svou situaci vlastními silami. Pracovníci sociální služby nejenom v těchto případech velmi úzce spolupracují s klienty samotnými, ale i s dalšími subjekty (sociální terénní pracovnice městského úřadu, pracovnice Úřadu práce, návazné sociální služby, lékaři) a pokud to dovolí situace, tak i s rodinnými příslušníky za účelem nalezení východiska v jejich těžkých životních situací.

Provoz Domu Žofie je podpořen pro období od 1. 1. 2020 do 30. 6. 2022 z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost v rámci projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji VI č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0015003, a to celkovou částkou 1 059 105 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…