Frýdlant a Žitavu jako města tradičních slavností představuje nová výstava

21.04.2017 8:38

Vestibul radnice ve Frýdlantu hostí novou výstavu, která představuje Frýdlant a německé město Žitava jako města tradičních slavností.

Frýdlant a Žitavu jako města tradičních slavností představuje nová výstava
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Návštěvníkům představuje na deseti roll-upech nejvýznamnější slavnosti obou měst, Spectaculum Citaviae v Žitavě (24. 5. 2017) a Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantě (19. - 21. května 2017). Slavnostní vernisáž výstavy proběhla ve čtvrtek 20. dubna 2017.

Výstava vznikla díky projektu Fenomén tradičních kulturně-společenských akcí ve Frýdlantu a Žitavě, který je podpořen Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu solupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 - 2020. Registrační číslo projektu je ERN-0239-CZ_23.05.2016.

"V rámci projektu vznikla už barevná brožura ve formátu A4, která má stejné téma. Představuje jednak obě města a pak také jejich tradiční slavnosti. Brožura je k dostání v Turistickém informačním centru a vozíme ji také jako pozvánku na naše Valdštejnské slavnosti na veletrhy cestovního ruchu," říká vedoucí Turistického informačního centra Marie Kolářová. V horizontu několika týdnů bude také vydán informační materiál s akcemi obou měst po zbytek roku. Města tím chtějí podpořit propagaci v partnerském městě.

Výstava nazvaná Frýdlant a Žitava, města tradičních slavností bude ve vestibulu radnice ve Frýdlantu k vidění do 30. dubna 2017. Potom se přesune do Žitavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…