Havířov: Centrum Lučina ožívá, 1. října zahajuje činnost

03.09.2017 9:40

Komunitní centrum Lučina nabídne program každý všední den v čase od 13 do 17 hodin. Bude se skládat z přednášek, kurzů, besed, lekcí počítačů, angličtiny, promítání filmů, zdravovědy, cvičení apod.

Havířov: Centrum Lučina ožívá, 1. října zahajuje činnost
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Činnost centra bude zahájena v neděli 1. října slavnostním odpolednem. Otevření Centra Lučina je jedním z projektů, které letos spouští společnost RESIDOMO prostřednictvím Nadačního fondu RESIDOMO. Zafinancuje jak jeho vnitřní rekonstrukci, tak program, který je naplánovaný na každý všední den.

Změna interiéru je příjemná

Především přízemí procházelo v průběhu léta úpravami. "U vchodu jsme vybudovali recepci s kuchyňkou. Zde bude možné dát si kávu, vodu, případně drobné občerstvení a posedět u stolečku. Část s posezením je oddělena skleněnou zástěnou, za níž se nachází multifunkční sál s kapacitou 60 lidí, který určen pro hudební produkce, přednášky apod. Z druhé strany budovy se nachází sál pro 20 osob s bezbariérovým přístupem. Tady chceme promítat filmy a pořádat pohybové aktivity. Dále máme k dispozici dvě menší učebny," vysvětlila mluvčí společnosti RESIDOMO Kateřina Piechowicz.

Aby to v Lučině žilo

Náplň Lučiny se bude částečně odvíjet od koncepce již zavedeného Komunitního centra Archa v Ostravě, které bylo oceněno i v celostátní soutěži o seniorský klub pořádané Kontem Bariéry. To nabízí každý všední den aktivity ve formě besed, přednášek, kreativních programů a kurzů již druhým rokem. Je zaměřeno na seniory a slouží jako jakési "tréninkové středisko", kde se návštěvníci stále něčemu novému učí a nezůstávají pasivními. Lučina však nemá být určena pouze dříve narozeným. "Město Havířov se o své seniory velmi dobře stará a nechceme jeho aktivity dublovat. Naopak vidíme prostor pro rozvoj činností pro mladé nebo třeba pro živnostníky a lidi, kteří se chtějí někam posunout v rámci osobního rozvoje, ale chybí jim správný impuls," pokračuje Piechowicz a připomíná, že již od října bude v Lučině zahájen další z projektů Nadačního fondu RESIDOMO, kterým je Podnikatelská akademie zaměřená na nájemce nebytových prostor RESIDOMO. "Kurzy pomohou účastníkům vybudovat nebo přebudovat vlastní značku, zlepšit komunikaci se zákazníkem a nabídnou spoustu zajímavých tipů, jak oslovit nové klienty a přežít v konkurenci velkých obchodních domů," vysvětluje Piechowicz. Nadační fond RESIDOMO bude v návaznosti na Podnikatelskou akademii spouštět dotační program pro podnikatele. Absolventi akademie mohou na základě své podnikatelské strategie dosáhnout až na stotisícový dotační příspěvek na rozvoj podnikání v regionu. RESIDOMO tak chce zamezit odlivu schopných lidí z měst jako je Karviná a Havířov či Orlová. Tento projekt jde ruku v ruce s dalšími, jako je například Zaměstnanecká mobilita, jejichž záměrem je udržet mladé a pracovité lidi na Severní Moravě a ve Slezsku.

Lučina nabídne zázemí Havířovským patriotům, tedy spolku, který se zasazuje o rozvoj především komunity mladých, a dále spolku Havířov žije, který rozjíždí neotřelý projekt internetové televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…