Hladinu Otavy v centru Písku při Cipískovišti rozzáří lampiony

08.05.2017 15:49

Poprvé v historii nabídne Cipískoviště svým návštěvníkům nevšední zážitek v podobě pouštění vodních lampionů štěstí na hladinu řeky Otavy. Tento dech beroucí rituál je po staletí provozován v asijských zemích a slibuje lidem splnění jejich přání vypouštěných spolu s lampiony.

Hladinu Otavy v centru Písku při Cipískovišti rozzáří lampiony
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Zájemci o vypuštění svých přání si mohou lampiony zakoupit už nyní v předprodeji v Turistickém informačním centru v písecké Sladovně (Velké náměstí 113, tel. 387 999 999, otevřeno denně 9-17 h a od května do 18 h). Cena je 100,- Kč za sadu dvou kusů. Lampiony jsou jednoduše sestavitelné a je možné v pohodlí domova popsat či pomalovat svými přáními. V případě, že všechny dostupné lampiony nebudou prodány předem, budou k zakoupení také přímo v místě konání akce.
 
Vypouštění proběhne po dva večery akce Cipískoviště - v pátek 12. května a v sobotu 13. května 2017. Lampiony se začnou vypouštět okolo 21. hodiny večer, a to z ostrůvku u Elektrárny královského města Písku. Vstup na ostrůvek je omezen počtem osob, pořadatelé proto prosí zájemce o vypuštění lampionů o pochopení a trpělivost. Na místě bude také možno absolvovat večerní prohlídku muzea Městské elektrárny.
Podrobné informace o programu akce, případně také archiv minulých ročníků jsou k dispozici na www.cipiskoviste.cz.
 
Akci pořádá za finanční podpory města Písku agentura Free Production
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…