Hlavním sportem ve Znojmě zůstává hokej

01.03.2017 18:14

Znojemští zastupitelé rozhodli na svém posledním zasedání o přidělení dotací na podporu sportu ve městě. Znojemští sportovci letos obdrží od města celkem 23 890 000 korun, které poputují do pokladen více než 40 znojemských sportovních klubů. Hlavním sportem ve městě zůstává i nadále hokej.

Hlavním sportem ve Znojmě zůstává hokej
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nejvíce peněz získá letos na podporu své činnosti hokejový tým HC Orli Znojmo. Tým hrající mezinárodní hokejovou ligu EBEL dostane v letošním roce 8 milionů korun. „Hokej je ve městě dlouhodobě sportem číslo jedna a Orli naše město skvěle reprezentují na mezinárodní scéně,” říká místostarosta pro kulturu, sport a volnočasové aktivity Jan Grois. V loňském roce tým dosáhl historického úspěchu v EBEL lize a probojoval se až do finále této soutěže.

Mládežnické týmy fotbalistů a hokejistů získají dohromady z dotací rovných 6 milionů korun. „Mládežnický sport je pro nás prioritou číslo dvě. V dnešním světě počítačů je důležité vést naše děti ke sportu a zdravému životnímu stylu,” vysvětlil Jan Grois.

Třetí nejvyšší dotaci získali znojemští fotbalisté, kteří patřili v posledních sezónách k lídrům druhé nejvyšší fotbalové ligy. „Znojemský fotbal se v posledních letech zvedl nahoru a zastupitelé svým rozhodnutím dali jasně najevo, že by byli rádi, kdyby klub ve svém růstu pokračoval a reprezentoval naše město stejně dobře jako hokejisté,” uvedl Jan Grois.

Rostoucí výkonnostní křivku vykazují rovněž znojemští florbalisté, kteří letos získají z městského rozpočtu 1,13 milionů korun. Naopak plavci jsou trochu na ústupu. Přesto se zastupitelé shodli, že tento tradiční znojemský sport podpoří částkou 900 000 korun. Zbylých více než 3 miliony korun rozdělili znojemští zastupitelé mezi čtyřicítku menších znojemských sportovních klubů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…