Hned na několika místech Chebu mají vyrůst nové domy

13.11.2016 11:40

S výstavbou bytových domů se počítá na pozemku po Rudolfinu, u sídliště Skalka, ve vnitrobloku v Dukelské ulici nebo u Lidlu.

Hned na několika místech Chebu mají vyrůst nové domy
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V Chebu by v příštích letech mohly přibýt více než tři stovky bytů. Soukromí investoři totiž plánují hned několika místech města výstavbu nových bytových domů. „V posledních letech se v Chebu moc nových bytů nepostavilo, ale teď to vypadá, že se situace mění. Určitě to souvisí s tím, že se především díky rozvíjející se průmyslové zóně výrazně zvyšuje nabídka volných pracovních míst a do Chebu tak přicházejí noví lidé. Je to znát i na zájmu o pronájem bytů, který také výrazně roste. Volné byty rychle ubývají,“ poznamenal starosta Chebu Petr Navrátil.

Více než stovka nových bytů by měla vzniknout v nových domech, které se mají stavět na roky nevyužitém pozemku po budově Rudolfina v samotném centru Chebu. S výstavbou bytových domů se zhruba stovkou bytů se počítá rovněž v lokalitě Klášterní mlýn u sídliště Skalka, kde v posledních letech vyrostlo několik bloků řadových rodinných domků. Nová zástavba je plánována rovněž ve vnitrobloku v Dukelské ulici naproti Sadům míru.

„Nově nás nyní navštívil investor, který by chtěl postavit objekt s více než 70 malometrážními byty určenými pro seniory či mladé lidi na pozemku v sousedství supermarketu Lidl směrem k řece. Dům by měl být orientován kolmo na Ašskou ulici, aby do bytů nepronikal hluk z frekventované komunikace. Každopádně je to zajímavý projekt, a to i proto, že investor už podobný dům vybudoval v Kladně,“ uzavřel starosta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…