Hodonín: V krajském kole Zlatého erbu získalo město stříbro

22.04.2022 19:44 | Tisková zpráva

Vítězové jihomoravského kola soutěže Zlatý erb 2022 o nejlepší webové stránky převzali ceny 20. dubna na slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně. Mezi oceněnými bylo i město Hodonín. V kategorii Nejlepší webové stránky měst získal Hodonín druhou příčku z 12 hodnocených měst. Ocenění z rukou organizátorů soutěže a členů hodnotící komise převzal místostarosta města Ondřej Fialík.

Hodonín: V krajském kole Zlatého erbu získalo město stříbro
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

„Webové stránky pravidelně aktualizujeme a snažíme se je stále vylepšovat,“ odpověděl místostarosta na dotaz moderátorky, v čem tkví tajemství toho, že se stránky v soutěži dlouhodobě drží mezi nejlépe hodnocenými. V předchozích dvou ročnících byl totiž Hodonín na prvním místě a v celostátním kole na 4., loni dokonce na 3. místě. „Stále je co vylepšovat, k tomu navíc přecházíme z jedné krize do druhé - nejdřív covid, potom tornádo a teď válka na Ukrajině. Připravujeme ale i nové věci například Portál občana,“ reagoval s úsměvem místostarosta.

Za zajímavý nápad a dobrý tip pro ostatní města považují členové hodnotící komise komentované prohlídky, které organizuje město pro své občany i ostatní zájemce. „Sám jsem se prohlídek zúčastnil, člověk se dozví spoustu zajímavých věcí. Přesto, že žiji v Hodoníně od narození, stále je co nového objevovat,“ pochválil nápad města místostarosta Fialík.

Letos jde již o 24. ročník soutěže, jejímž organizátorem je Český zavináč, z. s. Hlavní myšlenkou soutěže, která porovnává weby obcí a měst, je ocenit nejlepší a poskytnout ostatním vzory k následování jako tzv. příklady dobré praxe. Vyhodnocení soutěže probíhá ve dvou kolech, krajském a celostátním, kam postupují vítězové z každé kategorie. Do 24. ročníku soutěže se přihlásilo 242 obcí z celé České republiky. Z krajů měl Jihomoravský kraj silné zastoupení 12 měst a 14 obcí.

Vítězové jihomoravského kola soutěže Zlatý erb 2022

Nejlepší webové stránky měst

1. Mikulov

2. Hodonín

3. Veselí nad Moravou

Nejlepší webové stránky obcí

1. Hostěnice

2. Lelekovice

3. Ořechov

Více informací o soutěži ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.