Hodonín: Zrekonstruované ulice zkrášlí nová zeleň

07.04.2022 21:23 | Tisková zpráva

V závěru loňského roku skončily stavební práce na kompletní rekonstrukci dvou úseků tř. Dukelských hrdinů a části ulice Měšťanská. V těchto dnech do uvedených lokalit nastupují zahradníci a pracovníci pečující o zeleň a vysazují stromy.

Hodonín: Zrekonstruované ulice zkrášlí nová zeleň
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Měšťanskou ulici ozdobí okrasné třešně, ve zrenovovaných úsecích tř. Dukelských hrdinů porostou jeřáby. V dalších týdnech bude na výsadbu stromů navazovat sázení keřů a trvalek, na podzim do záhonů ještě přibudou cibuloviny.

Výsadba zeleně navazuje na stavebně dokončenou rekonstrukci ulic. Ve dvou úsecích tř. Dukelských hrdinů bude vysázeno 10 kusů jeřábů, v Měšťanské ulici 32 kusů okrasných třešní, dále naproti tzv. kapesního parku budou vysázeny dva kusy platanů a mimo ulici, poblíž bytovek, dalších pět kusů třešní. Celkem tak rekonstruované úseky a jejich nejbližší okolí zkrášlí 49 nových stromů.

Výpěstky stromů jsou poněkud větší, než se běžně sází, ze stromů se tak budeme moci těšit už dříve. Mají obvod kmínku 14-16 centimetrů a výšku okolo čtyř metrů. V úsecích tř. Dukelských hrdinů budou mladé stromky ukotveny běžným způsobem, to je dřevěnými kůly. V Měšťanské ulici budou stromky uchyceny „neviditelným“ kotvením prostřednictvím podzemních kovových roštů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…