Hodonín děkuje za nabídky pomoci pro občany Ukrajiny

25.03.2022 19:44 | Tisková zpráva

Příchod lidí z Ukrajiny prchajících před válečnou agresí vyvolal vlnu solidarity po celé České republice, město Hodonín nevyjímaje. Na výzvy krizového štábu města Hodonína při přípravě zázemí v tělocvičně Integrované střední školy zareagovala řada občanů, kterým jejich osud nebyl lhostejný. Velmi jim děkujeme. Stejně tak patří obrovské poděkování všem, kteří poskytli konkrétní nabídky ubytování a firmám i jednotlivcům darujícím vybavení domácností.

Hodonín děkuje za nabídky pomoci pro občany Ukrajiny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Krizový štáb města Hodonína byl aktivován hned v prvních dnech příchodu uprchlíků do České republiky. V součinnosti s krizovým štábem Jihomoravského kraje, který ve spolupráci s Asistenčním centrem pro uprchlíky v Brně posílá běžence do jednotlivých měst, koordinoval krizový štáb města jejich ubytování. Jeden z prvních úkolů tak zněl připravit doslova ze dne na den zázemí pro stovku lidí, převážně maminek s dětmi, v tělocvičně Integrované střední školy. Kromě zaměstnanců města, dobrovolných hasičů a místního Českého červeného kříže významně pomohli dobrovolní dárci, kteří na základě výzvy města darovali spacáky, polštáře i ložní povlečení. Za to jim patří velký dík.

K 17. březnu bylo v tělocvičně ubytováno 17 osob, dětí, dospělých i seniorů. Již dříve bylo na základě rozhodnutí krajského krizového štábu několik jiných rodin ubytováno například v budově internátu obchodní akademie nebo v ubytovně vedle muzea naftového dobývání. Těší nás, že díky vstřícnosti Integrované střední školy, která nabídla pokoje v internátu a také nabídkám občanů Hodonína, kteří poskytli ubytování v soukromí, není v tělocvičně v tuto chvíli jediný člověk z Ukrajiny. S nabídkami se ozvali také provozovatelé dalších ubytovacích zařízení, za což jim děkujeme.

Objekt tělocvičny nicméně zůstává nadále připraven pro případný příjezd dalších osob. Přesnější informace, zda a kdy by k tomu mohlo dojít, však v tuto chvíli nemáme a bude záležet na rozhodnutí krajského krizového štábu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…