Hradec Králové: CTP od města potřebný souhlas nezískalo

26.10.2016 9:17

Investor rozestavěného areálu v lokalitě Parlament, společnost CTP Invest, nezískala od zastupitelů města souhlas s poskytnutím pozemků, který by měla do konce října doložit k žádosti o dodatečné stavební povolení. Chybějící souhlas by po posouzení stavebním úřadem mohl znamenat ukončení řízení o získání dodatečného stavebního povolení a pokračování řízení o odstranění stavby.

Hradec Králové: CTP od města potřebný souhlas nezískalo
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Od 14. října 2016 měli zastupitelé k dispozici v elektronické podobě informace o dosavadním vývoji celé záležitosti, a to včetně právního posouzení některých aspektů právníky města. Do dne zasedání přibyla už jen fakta a dokumenty, které jedenáct dní do zasedání přineslo. Usnesení bylo připraveno variantně, protože na znění předmětné dohody o narovnání mezi městem a firmou nevznikla shoda. Zastupitelé tak mohli dát hlas variantě s dohodou navrženou společností CTP Invest, nebo znění dohody, které bylo možné v intencích e-mailové zprávy zaslané právníky CTP doplnit.

Zastupitelé však nedali dohromady potřebných 19 hlasů pro žádnou z variant a usnesení tak nebylo přijato. Pro společnost CTP Invest, investora rozestavěného areálu v lokalitě Parlament, to znamená, že nemůže do spisu doložit potřebný souhlas s využitím městských pozemků pro dopravní obsloužení areálu. Tento souhlas v sobě ona dohoda totiž obsahovala. Po ukončení lhůty pro doložení souhlasu, tedy do konce měsíce října, je pravděpodobné, že státní správa zastaví řízení o dodatečném stavebním povolení a bude pokračovat v řízení o odstranění stavby.

Online záznam z jednání zastupitelstva bude v průběhu 26. října 2016 zveřejněn ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…