Hradec Králové: Mezi Rybovou a Čajkovského ulicí vznikne důstojný chodník

25.08.2015 21:20

Město vyslyšelo požadavek malšovické komise místní samosprávy a hodlá vybudovat důstojný chodník, který propojí ulice Rybovu a Čajkovského.

Hradec Králové: Mezi Rybovou a Čajkovského ulicí vznikne důstojný chodník
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jde o část nacházející se podél ulice Hradečnice, která je hojně využívána občany bydlícími nejen v nedaleké Rybově ulici, ale i těmi, kteří míří například do městských lesů. Se záměrem dnes souhlasili městští radní, kteří vyčlenili finance nutné pro zhotovení projektové dokumentace.

„V předmětném úseku se pohybuje denně poměrně velká část chodců. Jde o důležitou spojnici, která propojuje hojně obývanou část Rybovy ulice se zastávkami MHD, ale například i s poštou. V současné době se tu lidé pohybují po krajnici, což není optimální ani z bezpečnostního hlediska,“ přibližuje důvody záměru náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Stávající chodník nenavazuje na systém stezek i chodníků, navíc intenzita pohybu chodců a dětí se dá označit v tuto chvíli jako zvýšená.  Rada města vyčlenila peníze nutné pro zpracování projektové dokumentace. „To je první nezbytný krok, na jehož základě se bude možné posunout v této věci o kus dále,“ dodává Jindřich Vedlich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…