Jablonec nad Nisou: Za dva roky bude v Sokolí ulici nový sportovní areál

20.05.2017 8:36

Dva roky potrvají práce na vybudování dlouho očekávaného sportovního areálu v Sokolí ulici v Jablonci nad Nisou. Předpokládané náklady na nové hřiště pro školy i veřejnost jsou zhruba 18 milionů korun včetně DPH, přičemž letošní investice z rozpočtu města je necelých 11 milionů korun.

Jablonec nad Nisou: Za dva roky bude v Sokolí ulici nový sportovní areál
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Revitalizací zanedbaného pozemku základní školy v ulici 5. května, který dříve sloužil pro výuku pěstitelských prací, vznikne sportovní areál, jenž bude využívat jak základní škola, tak MŠ Lovecká i veřejnost, neboť sportoviště v této lokalitě dosud chybí.

„Chceme vybudovat víceúčelové hřiště a běžecké dráhy s doskočištěm, vše s umělým povrchem. Projekt navrhuje hřiště vybavit dětským mobiliářem, herními sestavami a hygienickým zázemím. Celý areál se ale musí nejdříve odvodnit prostřednictvím nového drenážního systému zaústěného do retenční nádrže s přepadem do jednotné kanalizace,“ popisuje chystanou investici v Sokolí ulici náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Náklady na stavbu jsou odhadnuté na 18,2 milionu korun včetně DPH a realizace se rozdělí do dvou let. „Letos plánujeme přípravné a zemní práce, odvodnění, výstavbu opěrných zdí, podkladní vrstvy hřiště a běžecké dráhy, za které město zaplatí necelých jedenáct milionů korun,“ vysvětluje Otakar Kypta, vedoucí odboru územního a hospodářského rozvoje s tím, že ve 2. etapě v roce 2018 se pak dostaví hygienické zázemí, dokončí zpevnění ploch, oplocení, umělé sportovní povrchy dráhy i hřiště včetně lajnování. „Osadíme mobiliář včetně dětského pískoviště, herní sestavy s pryžovou dopadovou plochou a provedeme sadové úpravy,“ uzavírá Kypta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…