Jičín: Město řeší vodovod do Moravčic

24.07.2017 16:47

Rada města pověřila místostarostu Jana Jiřičku prověřením možností dodávky vody pro místní část Jičín – Moravčice. V rámci zpracování projektové dokumentace totiž byly zjištěny některé skutečnosti, které v současné době brání vydání potřebných povolení a následně realizaci předmětné stavby.

Jičín: Město řeší vodovod do Moravčic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se zejména o nutnost napojení na vodovodní řad v ulici Konecchlumského, který je v délce cca 300 m ve vlastnictví společnosti KOBIT, spol. s r.o. Je tedy nutné získat souhlas společnosti KOBIT s napojením, nebo od ní předmětný vodovod získat do vlastnictví. Vzhledem k možné budoucí výstavbě mezi ulicemi Konecchlumského a Hradecká se investiční odbor domnívá, že je výhledově žádoucí, aby vodovodní řad byl vlastněn buď městem, nebo Vodohospodářskou a obchodní společností, a. s.

Při předběžných jednáních se společností KOBIT byla ze strany společnosti vyjádřena ochota předat nebo prodat stávající vodovodní řad do vlastnictví města. Společnost dále vyjádřila zájem o pozemky p.č. 147/81 a 147/82 ve vlastnictví města Jičín, které má v současné době společnost KOBIT v pronájmu.

Na území Moravčic je v současné době hlášeno dvacet trvale bydlících obyvatel. Vzhledem k nízkému počtu obyvatel Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Královéhradeckého kraje předpokládá ponechání stávajícího individuálního zásobování obyvatel vodou, nicméně v případě jejího dlouhotrvajícího nedostatku se počítá s napojením na skupinový vodovod Jičín. Myslí na to i Územní plán města Jičína (ÚP), kde je pro vodovod určen koridor v místě křížení s obchvatem města. Tento koridor je však z důvodu možné budoucí úpravy křižovatky obchvatu a ulice Konecchlumského veden mimo stávající komunikaci po soukromých pozemcích.

V místě koridoru se v současné době nachází parkoviště společnosti KOBIT a dále pak zpevněné plochy u provozoven klempířství a prodejny obkladů. Vodovod tedy nelze dle stávajícího ÚP v místě přechodu umístit v komunikaci tak, jak bylo původně navrhováno, ale pouze v koridoru určeném ÚP. Aby bylo možné vodovodní řad vybudovat je tedy nutné buď zajistit souhlasy vlastníků dotčených pozemků, nebo změnit trasu pro něj určenou v ÚP. Nový vodovod by byl dlouhý cca 700 m a předpokládaná cena je min. 2,5 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…