Jičín: S přestavbou vstupů do domu by mohla pomoci dotace

13.12.2017 16:00

Rada města schválila žádost o dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ČR z programu Podpora bydlení pro r. 2018, konkrétně z podprogramu „Bytové domy bez bariér“. Jičín má vypracovanou projektovou dokumentaci na přestavbu čtyř vchodů u panelového domu v ulici Na Jihu, čp. 541 – 544. Vchody nejsou upraveny pro handicapované občany.

Jičín: S přestavbou vstupů do domu by mohla pomoci dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rekonstrukce by spočívala v odstranění předložených schodišť u vstupů, vytvoření balkónku ze stávající vstupní podesty a vestavení nových dveří namísto parapetů vedle současných vchodů. Tím by byl zajištěn bezbariérový přístup k výtahům.

Dům je majetkem města. Stavební povolení je již vydáno, zakázku je třeba vysoutěžit. Odhad nákladů je zhruba 2,04 milionu korun. Dotace může pokrýt 50 procent z uznatelných nákladů, maximálně však 200 tisíc na jeden vchod. Protože jde o čtyři vstupy, v nejpříznivějším případě by Jičín mohl získat dotaci 800 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…