Jičín: Venkovní šatny jsou hotovy, začnou sloužit sportovcům

12.10.2017 15:17

Jedna z největších investičních akcí města Jičína z poslední doby překonala cílovou rovinku. Novostavba venkovních šaten ve sportovním areálu v Jičíně se stala skutečností. Pro sportovce se jedná o nepopsatelnou změnu k lepšímu.

Jičín: Venkovní šatny jsou hotovy, začnou sloužit sportovcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Staré venkovní zázemí bylo již po dlouhou dobu ve zcela nevyhovujícím stavu a muselo být zdemolováno. Na slavnostním otevření ve čtvrtek 12. října 2017 promluvili starosta JUDr. Jan Malý, místostarosta Mgr. Petr Hamáček, ředitel Sportovních zařízení města Jičín Bc. David Streubel a zástupci stavební firmy Chládek a Tintěra Pardubice a.s. Ing. Martin Kvírenc a Ing. René Vahala.

Dílo, které nese název Novostavba objektu centrálního provozního zázemí v Jičínském sportovním areálu, stálo zhruba 48 milionů Kč včetně DPH. S financováním pomohla dotace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši přibližně 13 milionů Kč. Firma Chládek a Tintěra Pardubice a.s. zvítězila ve výběrovém řízení a město Jičín s jejími zástupci podepsalo smlouvu v červnu 2016. Práce trvaly 14 měsíců. Hrubá stavba byla provedena především v květnu 2017, v červnu následovalo osazení oken a dveří a také instalace rozvodů vody, kanalizace, elektro a vytápění. Úpravu vyžadovaly také venkovní rozvody areálové kanalizace (oddílné a dešťové), vodovodu a silnoproudu; nutné bylo i zpevnění venkovních ploch. Celkový obestavěný prostor čítá 7813,44 metrů čtverečních, plocha vlastního objektu je 858,62 metrů čtverečních.

Starosta města JUDr. Jan Malý přiblížil, jak dlouho se sportovci trápili s nevyhovujícím stavem starých šaten, které byly v rámci novostavby zdemolovány. „Musím vzpomenout dobu minulou. Pamatuji si na událost, kdy jsem byl vedoucím A mužstva kopané v Jičíně a kdy, to bylo zhruba před dvanácti lety, k nám přijeli fotbalisté z Rychnova. Vedoucí mužstva mi tehdy říkal, že v Jičíně se do té doby nic nezměnilo. Prý zde byl na vojně a šatny zůstaly úplně stejné. Po dlouhé době jsme se dočkali, že tu máme novostavbu. Je to skvělý stánek, aby se tu sport mohl rozvíjet,“ uvedl starosta JUDr. Jan Malý.

Novostavba šaten je počátkem nové éry sportu ve městě

„Před čtrnácti měsíci jsme podepisovali smlouvu. Všichni jsme se usmívali a přáli jsme si, abychom na konci plnění díla a všech termínů s tím spojených se na sebe usmívali znovu. Myslím si, že to tak je a že po tom náročném utkání je dobrá nálada na místě,“ řekl Ing. René Vahala, ředitel divize Pozemní stavby v rámci firmy Chládek a Tintěra Pardubice a.s. „Jsme rádi, že jsme dostali důvěru a osobně věřím, že jsme ji nezklamali. Hlavním momentem pro nás bude, pokud sportovci, kteří budovu budou využívat, budou spokojení,“ dodal Ing. Martin Kvírenc, předseda představenstva firmy.

Ostatně o sportovce tu jde především. Poprvé si nové šatny vyzkouší už v sobotu, kdy se ve sportovním areálu koná několik fotbalových utkání, například i exhibiční zápas lékařů. Nové šatny poslouží hlavně fotbalistům, volejbalistům, atletům a tenistům. Z pohledu Jičína jde o třetí velkou investiční akci do sportovních zařízení. Těmi dalšími byly rekonstrukce vnitřních šaten a dokončení zimního stadionu včetně výměny technologie. „Věřím tomu, že všichni budou spokojení. Děkuji nejen za sebe, ale i za všechny sportovce, že investice, granty a pozornost ze strany města byly v posledních letech na tak vysoké úrovni,“ zhodnotil ředitel Sportovních zařízení města Jičín Bc. David Streubel.

Kvalita venkovního zázemí ve sportovním areálu byla vskutku velkým problémem Jičína. Šatny kazily pověst města, a jak je vidět na příkladu vzpomínek starosty města, jejich nechvalná proslulost bohužel překračovala jeho hranice. Novostavbu šaten lze proto zcela vážně považovat za začátek nové éry sportu v Jičíně. Jistě zapříčiní nový boom zájmu o sportování pod širým nebem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…