Jičín chce s polskou Swidnicí rozjet další dva projekty

22.08.2016 6:29

RM schválila podání žádostí o dotaci na dva mikroprojekty, které chce město v příštím roce realizovat spolu s polským powiatem Swidnica. Jeden se týká gastronomie a druhý chce vyvézt muzikál Eliška K. Smiřická za hranice.

Jičín chce s polskou Swidnicí rozjet další dva projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Prvním z nich je mikroprojekt "Zdraví chutná", který by vycházel ze spolupráce s gastronomickými firmami a výrobci regionálních výrobků v Jičíně a okolí. Powiat Swidnica tak chce navázat na tradici své akce, která je postavena především na prezentaci oblastních výrobků. Rozpočet bude 540 000 Kč.

Tématem druhého mikroprojektu bude „Propagace CR“ a v rámci něj by měl vyjet muzikál Eliška Kateřina Smiřická do Swidnice a do Jičína by zase přivítalo polské divadlo. Rozpočet akce je 950 000 Kč.

Žádost o dotaci z Fondu mikroprojektů v rámci Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko bude podávat polský partner a bude také vedoucím projektu. Možné je získat na akce až 85 % z celkových způsobilých výdajů.

Realizace mikroprojektů je plánována na období jaro 2017 – jaro 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…