Jičín chce získat do vlastnictví státní pozemky pro Odpočinkovou zónu Cidlina

26.04.2019 9:15

Rada schválila podání žádosti o převod pozemků na Novém Městě při břehu Cidliny do vlastnictví Jičína. Jejich celková výměra je 834 m2 a mají protáhlý, chtělo by se říci „nudlový“, charakter.

Jičín chce získat do vlastnictví státní pozemky pro Odpočinkovou zónu Cidlina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V současnosti jde o pozemky státní, spravované Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jičín by je využil pro Odpočinkovou zónu Cidlina, kterou postupně chystá. Protože by sloužily právě k tomuto účelu, je zde i jistá možnost získat je do vlastnictví bezplatně. Ideálním řešením by bylo zde zřídit val, překrývající průmyslové závody. Převod samozřejmě záleží na posouzení Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Na studii Odpočinkové zóny Cidlina byla na počátku letošního roku vypsána krajinářsko-architektonická soutěž. Již letos budeme znát vítěze, a s ním i návrh podoby této rekreační oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…