Jičín má plán zimní údržby, pomůže nový malotraktor

17.10.2017 10:02

Stejně jako každý rok Technické služby města Jičína předložily RM plán zimní údržby města, který stanovuje priority pro řešení kalamitních sněhových situací. Hlavním dispečerem zimní údržby bude Josef Dvořák, dispečery potom Ing. Miloslav Frýba, Ing. Milan Zmátlík, Zdeněk Doležal a Tomáš Šenberk.

Jičín má plán zimní údržby, pomůže nový malotraktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Z hlediska ekonomického a kvůli množství pozemních komunikací a chodníků nelze provádět jejich zimní údržbu najednou a bylo nutné je rozdělit podle důležitosti. První v pořadí proto budou rychlostní a sběrné místní komunikace, dále komunikace s hromadnou a linkovou dopravou, příjezdové komunikace ke zdravotnickým zařízením a nejdůležitější dopravní tahy.

Pro údržbu místních komunikací mají technické služby k dispozici dva specializované sypače a čtyři kolové traktory s nesenou radlicí. Pro údržbu chodníků mají pět traktorů a multicarů, na přelomu ledna a února navíc získají posilu v podobě jednoho zcela nového malotraktoru. Nově díky němu budou ošetřovány komunikace v Alanových sadech, více pozornosti získá i Větrov. Pro odklízení a odvoz sněhu mají dva nakladače a dva kontejnerové nosiče.

Pro hlavní posyp chodníků bude sloužit posypová sůl. V ulicích města bude rozmístěno 55 beden s posypovou směsí písku a soli.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.