Jihlava: Krytá část Vodního ráje se po pravidelné odstávce znovu otevře

22.09.2023 10:32

Návštěvníci budou moci krytou část navštívit už v sobotu 23. září od 10 hodin. Těšit se mohou mimo jiné na vyčištěné bazény a vymalované společné prostory.

Jihlava: Krytá část Vodního ráje se po pravidelné odstávce znovu otevře
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Plavci pozor! Krytá část Vodního ráje se už tuto sobotu znovu otevře. Po pravidelné technologické odstávce přivítá první návštěvníky v 10 hodin. „Bazény, akumulační jímky a vše ostatní je vyčištěné. Opravili jsme technologické části bazénů a úpravny vody. Přespárovali jsme dlažbu v celé hale a vymalovali jsme části společných prostor v kryté hale,“ vyjmenoval mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které jsou provozovatelem Vodního ráje, Martin Málek.

Bazény byly po celou dobu odstávky vypuštěné. Jejich následné naplnění trvalo dva dny a použila se k tomu voda z venkovních bazénů. Díky tomu SMJ ušetřily velké množství vody, které přitéká do kryté části přes venkovní úpravnu. „Jde o využití vody z letní sezóny, protože stejně venkovní bazény na zimu částečně odpouštíme,“ vysvětlil Martin Málek. „Do bazénových van a to včetně akumulačních jímek se vejde kolem 500 kubíků vody. Všechny tyto práce vyšly zhruba na 300 tisíc korun,“ dodal.

Letošní letní sezónu zahájil Vodní ráj 24. června a skončila 3. září. Za tu dobu navštívilo venkovní část 34 507 lidí. Rekordním dnem byla neděle 9. července, kdy se přišlo vykoupat 2 246 návštěvníků.

Vodní ráj Jihlava je svou kapacitou 2400 míst ve venkovní a 240 míst v kryté části areálu již 23. sezónu největším aquaparkem na Vysočině a jediným aquaparkem u dálnice D1. Sportovně-relaxační areál je otevřen celoročně a kromě několika bazénů a řady vodních atrakcí nabízí i sportovní a wellness služby. Každý rok projde jeho branami v průměru 200 000 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…