Klimkovice se opět přidají ke kotlíkovým dotacím

28.04.2017 19:05

Na svém zasedání ve středu 26. dubna zastupitelé Klimkovic schválili další dotace majitelům rodinných domů, kteří se rozhodnou vyměnit svůj starý kotel k vytápění za nový, ekologický.

Klimkovice se opět přidají ke kotlíkovým dotacím
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Svůj díl město přidá ke kotlíkovým dotacím hrazeným Ministerstvem životního prostředí a Moravskoslezským krajem. Výzvu k dalšímu kolu kotlíkových dotací bude Moravskoslezský kraj vyhlašovat letos v létě, žádosti bude možné podávat od září letošního roku. Žadatelé v Klimkovicích mohou dostat dalších 15 tisíc korun z rozpočtu města, ve kterém je na kotlíkovné vyčleněno 600 tisíc korun.

Ve městě Klimkovice už jsou vyměněny z dotací kotlíky ve více jak stovce rodinných domů. V aktuálně končící vlně kotlíkových dotací vyplatí město žadatelům celkem 350 tisíc korun, dohromady už město podpořilo výměnu kotlů v rodinných domech částkou 1,4 milionu korun. "Byli jsme jedním z prvních měst v České republice, které začalo uvolňovat prostředky z vlastního rozpočtu na podporu kotlíkových dotací. Klimkovice si velmi zakládají na svém čistém ovzduší a chtějí dále vytvářet zázemí pro klidné rodinné bydlení a posilovat a příjemnou atmosféru lázeňského města," řekl starosta Zdeněk Husťák. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…