Kopřivnice: Parkoviště za radnicí čeká rozšíření

02.09.2017 12:43

Parkoviště s téměř čtyřiceti odstavnými plochami začne během měsíce září vznikat za kopřivnickou radnicí. Kapacita toho stávajícího se tak výrazně rozšíří.

Kopřivnice: Parkoviště za radnicí čeká rozšíření
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Z prostoru mezi budovou městské policie a automobilkou Tatra Trucks zmizel zhruba před dvěma lety dům lékařů. V rámci projektu, do kterého demolice patřila, se město zavázalo v prostoru vybudovat v následujících letech parkoviště. S jeho stavbou se začne v září. „Celkem bude vybudováno třicet sedm parkovacích míst, což je o sedmnáct více než v současnosti,“ sdělil vedoucí oddělení investic Martin Lapčík a pokračoval: „Nová parkovací místa vzniknou v části zatravněného prostoru, kde stál dříve zmíněný dům lékařů. Zbylá stání budou upravena.“

Rozšíření parkoviště nebude jedinou změnou v prostoru za radnicí. Současně dojde také k regulaci dopravy související s výjezdem na příjezdovou komunikaci k Tatře. „Tím chceme snížit počet vozidel vyjíždějících z parkoviště v místě přechodu mezi budovou radnice a centrem,“ doplnil Martin Lapčík. Dodavatelem stavby bude společnost ALPINE Bau CZ, a. s., z Valašského Meziříčí, která by hotové parkoviště měla předat v průběhu listopadu letošního roku. Náklady na jeho vznik jsou vyčísleny na 2,6 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.