Krnov: Blíží se Fórum Zdravého města

13.04.2017 14:45

Má naše město problémy, které vyžadují přednostní řešení? Pokud si myslíte, že existují, a chcete nám je sdělit, zapište si do kalendáře u čtvrtka 27. dubna, že v 17.00 hodin se koná Fórum Zdravého města. A přijďte v tento den za námi do velkého sálu Střediska volného času Krnov. Společně vybereme deset největších problémů, na jejichž řešení se zaměříme.

Krnov: Blíží se Fórum Zdravého města
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Každoroční setkání občanů, odborníků a zástupců města má ustálený program. „Nejdříve bude vyhodnocen stav loňských problémů. Občanům předložíme, jaké kroky již byly učiněny pro změnu k lepšímu, případně je seznámíme s důvody, proč se v jejich řešení nepostoupilo,“ řekl koordinátor Zdravého města Krnov Tomáš Kolárik. Město složí účty k těmto top problémům roku 2016: oprava bazénu, koupaliště; navýšení počtu stomatologů; zatraktivnění centra – oživení nabídkou služeb a řemesel; zvýšení nabídky volnočasových aktivit pro seniory; propojení školství s trhem práce; kontejnery na bioodpad; lepší strava ve školních jídelnách – kvalita, množství, hygiena; hlášení nápadů, připomínek a závad prostřednictvím webových stránek města a zpětná vazba o odstranění závad.

Následovat bude vydefinování problémů pro letošní rok. Účastníkům budou k dispozici odborníci z osmi oblastí, například z oblasti životního prostředí, zdraví a sociálních služeb nebo dopravy, kteří jim pomohou naformulovat problém, jehož řešení požadují. Z každé oblasti pak účastníci fóra vyberou dva největší problémy, o jejichž závažnosti budou hlasovat. Z hlasování vzejde desítka problémů, kterým se říká 10P. Ta bude v následujících týdnech ověřena anketou mezi občany. Anketou ověřenými problémy se následně bude zabývat zastupitelstvo města, které by se mělo zavázat k jejich řešení.

Součástí Fóra Zdravého města bude také představení druhého kola participativního rozpočtu, včetně rekapitulace pravidel, představení již podaných návrhů, nebo uvedení možných příkladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…