Krnov: Městská policie má nově ve výbavě defibrilátor

06.02.2017 19:51

Součástí výbavy výjezdového vozidla Městské policie Krnov, které je v ulicích města čtyřiadvacet hodin denně, je od středy 1. února nově defibrilátor. Přístroj, který pomáhá zachránit lidské životy, strážníkům zakoupilo za 48 tisíc korun město Krnov.

Krnov: Městská policie má nově ve výbavě defibrilátor
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„O vybavení defibrilátorem jsme našeho zřizovatele sami požádali, protože chceme být připraveni na situaci, kdy je nutné poskytnout rychlou a bezpečnou první pomoc člověku s náhlou srdeční zástavou. U takových případů totiž býváme často první. Buď nám je nahlásí občané, nebo nás o prověření situace na místě požádá dispečink rychlé záchranné služby,“ uvedl zástupce velitele Městské policie Krnov Jaroslav Hlaváček. 

Městská policie Krnov má k dispozici automatický externí defibrilátor ZOLL AED Plus, který pomocí vizuální i akustické nápovědy pomáhá zachránci správně provést srdeční masáž. „Přestože přístroj nám přesně říká, co máme dělat, a umí navigovat i úplného laika, musíme být na krizové situace maximálně připraveni. Proto absolvovali všichni strážníci školení, jak defibrilátor používat. Rozšířili si tak své znalosti v poskytování první pomoci, které běžně uplatňují v praxi,“ dodal Jaroslav Hlaváček.
První pomoc často poskytují také policisté. Těm město Krnov darovalo přenosný defibrilátor v loňském roce spolu s dětskými elektrodami pro záchranu dětí mladších osmi let a záchranářským kufrem s náplní. Vše je součástí výbavy speciálního vozidla krnovské prvosledové policejní hlídky.

Kromě defibrilátoru získala městská policie od města také sadu určenou pro nouzové otevírání zabouchnutých dveří a zavřených oken, včetně plastových. Vyškolení strážníci díky ní budou mít možnost v neodkladných případech vniknout do uzavřených prostor a lidé tak už nebudou muset přivolávat hasiče. Sada přišla na 29 tisíc korun.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…