Kvůli africkému moru budou myslivci intenzivněji lovit i v okolí Přerova

20.07.2017 12:17

V červnu byl v České republice potvrzen historicky první výskyt afrického moru prasat v populaci prasat divokých – a to u uhynulého prasete na Zlínsku. Jde o akutní, vysoce nakažlivé onemocnění prasat, které však není přenosné na člověka ani další živočišné druhy. Přesto všechna přijatá opatření mají směřovat k zamezení přenosu této nákazy. V nejbližších měsících se budou intenzivněji lovit prasata divoká i v okolí Přerova.

Kvůli africkému moru budou myslivci intenzivněji lovit i v okolí Přerova
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Myslivci při jejich odlovu budou využívat některých doposud zakázaných způsobů lovu – mohou se tedy častěji ve skupinách vyskytovat na polích při probíhající sklizni plodin. Zástupci Magistrátu města Přerova zatím neuvažují o omezení nebo zákazu vstupu veřejnosti do lesa, nebo do polních částí honiteb.

Myslivci jsou průběžně informováni - prostřednictvím orgánů veterinární správy a Magistrátu města Přerova - o výskytu této nákazy a o opatřeních vedoucích k zamezení dalšího šíření.

Doporučení Marka Hermana z přerovského magistrátu míří také k občanům: „V případě, že naleznete uhynulé prase divoké při svém pobytu v přírodě v okolí Přerova, neprodleně kontaktujte nepřetržitou krizovou linku Krajské veterinární správy SVS pro Olomoucký kraj, a to na telefonním čísle 720 995 206, kde oznámte místo nálezu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

7:37 Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

Česká národní banka vydala zlatou minci v nominální hodnotě 5000 korun s motivy historického jádra O…