Město Ostrov se vypořádalo se sněhem v okolí Starého náměstí

08.01.2017 6:31

Sněhová nadílka, která pokryla město i okolí, zkomplikovala také dopravu a parkování především ve staré části Ostrova.

Město Ostrov se vypořádalo se sněhem v okolí Starého náměstí
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Ve čtvrtek 5. ledna proto zasedl Městský štáb zimní údržby místních komunikací, který projednal možnosti řešení. Kalamitní stav v Ostrově vyhlášen nebyl. Vzhledem k aktuálním klimatickým podmínkám bylo stanoveno datum 8. ledna 2017 za závazné pro firmu Marius Pedersen, která ve městě zajišťuje zimní i letní údržbu, do kterého je potřeba odklidit sníh ze Starého náměstí a okolních ulic. „Pro uložení odhrnutého sněhu bylo určeno několik míst, kam jej firma Marius Pedersen za asistence Městské policie a odtahové služby pomocí vlastní techniky a dalších vozů externích firem odveze. Takový příval sněhu, jaký přišel v tomto týdnu, bohužel ve staré části města není kam odhrnovat,“ uvedl starosta Pavel Čekan. Místa pro deponie sněhu byla vymezena u zimního stadionu, na parkovišti u koupaliště, v areálu skateparku a v průmyslové zóny.

„Strážníci Městské policie pomohli vyhledat majitele přibližně desítky automobilů nevhodně zaparkovaných na Starém náměstí a zajistili jejich přeparkování, aby se technika pohodlně dostala na místo. Jedno vozidlo muselo být odtaženo,“ řekl zástupce velitele Městské policie Ostrov Ladislav Martínek.

Zároveň s uklízením sněhu v okolí Starého náměstí bude samozřejmě i nadále pokračovat běžná zimní údržba nového města a i okrajových částí Ostrova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…