Metropole bude podporovat pražský mezinárodní maraton minimálně do roku 2019

20.08.2014 8:32

Hlavní město bude i nadále podporovat konání Prague International Maraton (PIM) na svém území. Pražští radní dnes posvětili dodatek, který prodlužuje platnost dřívější dohody o spolupráci až do konce roku 2019. Dodatek obsahuje také změnu startu a cíle podzimního závodu Grand Prix z původně Staroměstského náměstí na ulici Na Příkopě.

Metropole bude podporovat pražský mezinárodní maraton minimálně do roku 2019
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„Platnost dohody o spolupráci na pořádání akcí Prague International Maraton vyprší na konci letošního roku. Vzhledem k tomu, že je tento závod zařazen mezi top 10 nejvýznamnějších maratonů světa a získal světová ocenění za svou úroveň i kvalitu, město se rozhodlo nadále tuto sportovní akci podporovat,“ uvedl radní hl. m. Prahy Lukáš Manhart.

Hlavní město v rámci spolupráce pomáhá organizátorům maratonu například se zajištěním dopravních opatření spojených s akcemi nebo s asistencí zdravotnické záchranné služby během závodů.

Prague International Maraton se pořádá ve spolupráci s hlavním městem již 19 let. Skládá se celkem ze tří sportovních akcí. Z jarního ½ maratonu s délkou téměř 22 km, maratonského víkendu s klasickou délkou více než 42 km a večerního závodu Grand Prix, který sezónu uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…