Mladá Boleslav: Burza škol přilákala do Domu kultury stovky lidí

14.10.2023 7:04 | Tisková zpráva

Už tradičně se v Domě kultury na podzim uskutečňuje burza škol, a výjimkou nebyl ani letošní říjen. Po celý den se tak zájemci o studium na středních školách mohli seznámit s nabídkou oborů a škol, které jsou v dispozici buď přímo v Mladé Boleslavi, nebo v blízkém či vzdálenějším okolí.

Mladá Boleslav: Burza škol přilákala do Domu kultury stovky lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Mám radost, že je o tuhle akci pravidelně velký zájem, i letos na výstavu studijních a učebních oborů dorazily stovky deváťáků, často i s rodiči," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. Dodal také, že ačkoliv střední školy zřizuje kraj, město se snaží maximálně vyjít vstříc zdejším, žákům posledních tříd základních škol a pomoci jim s výběrem dalšího vzdělávání.

Mezi desítkami stánků nechyběly domácí školy včetně Pekařova gymnázia, obchodní akademie, zdravotní školy či hotelovky. Jako obvykle budily velký zájem školy, kde si mohli zájemci na vlastní kůži vyzkoušet, co výuka nabízí, například virtuální realita v podání průmyslové školy, chemické pokusy, měření tlaku nebo míchání drinků.

Davy se tísnily i tam, kde se doslova ochutnávalo, například škola z Horek nad Jizerou servírovala palačinky a přímo na místě vznikaly pod šikovnýma rukama studentek i sladké figurky z marcipánové hmoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…