Mladá Boleslav: Zimní plavci závodili v ledové vodě Jizery

17.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Na Jizeře se konal v sobotu již pátý ročník závodu zimních plavců. Celkem 165 plavců soutěžilo na Jizeře kolem Krásné louky na vzdálenostech 1000 m, 750 m, 500 m a 250 m, další odvážlivci vyzkoušeli své síly a odvahu na trati 100 metrů.

Mladá Boleslav: Zimní plavci závodili v ledové vodě Jizery
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Ponořili se do Jizery při teplotě vzduchu 1 °C a teplotě vody 1,7 °C, která byla nejnižší v historií těchto závodů. Závod zahájil v poledne náměstek primátora Daniel Marek společně s Jiřím Škvrnou, předsedou místních otužilců a organizátorem závodů.

Anketa

Máme se připravovat na válku?

9%
89%
hlasovalo: 14420 lidí

Nejlepšími plavci na nejprestižnější trati 1000 m se stali Vít Polanský (ročník 1978, USK, čas 0:10:47.3) a Andrea Klementová (2003, KLMT, 0:11:02.2), Nejmladšími účastníky byli Karolína Pánková (2010, 1. otužilecký klub, TJ Auto Škoda Mladá Boleslav, soutěžní trať 250 m) a Vojtěch Kočina (2012, nesoutěžní trať 100 m). Naopak nejstarším účastníkem byl Andrej Dzuba, ročník 1942).

Zázemí celé akce poskytlo město Mladá Boleslav v nové loděnici na Krásné louce. Nezbytná byla pomoc jednotky sboru dobrovolných hasičů Mladá Boleslav, 8. oddílu vodních skautů na lodích, připravena byla i zdravotnická záchranná služba a své zázemí poskytl i místní oddíl agility. Závod podořilo město i ZPŠ.

"Tuto akci podporujeme od samého začátku. Podporujeme ji jak finančně, tak i věcnými dary. Snažíme se tyto závody vždy podpořit, protože ta komunita plavců je výborná," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Jiří Škvrna připomněl, že vzhledem k nedávným povodním a násedným velkým mrazům se zvažovaly i různé alternativy, ale v každém případě organizátoři chtěli závod v Mladé Boleslavi uskutečnit. Nakonec i přes velmi chladnou vodu i vzduch a zataženou oblohu se vše podařilo k spokojenosti všech přítomných.

Další podrobnosti zjistíte na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob