Mladá Boleslav: Lidé bez domova přespávají i ve výtazích a parkovacích domech

06.01.2024 7:04 | Tisková zpráva

Během chladnějších měsíců se lidé bez domova opět uchylují ke spánku na nejrůznějších místech ve městě včetně půd a sklepů paneláků, parkovacích domů, čekáren, bankomatů nebo výtahů. Strážníci tak tato místa pravidelně kontrolují, často i na žádost obyvatel.

Mladá Boleslav: Lidé bez domova přespávají i ve výtazích a parkovacích domech
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V úterý a noci na středu zkontrolovali parkovací dům na Staroměstském náměstí, letecké muzeum, čekárnu autobusového nádraží či přemostění D10 na Jemníky. Z autobusového nádraží vykázali dva bezdomovce, na dalšího narazili před půl druhou ráno v kabině výtahu nádraží ČD město.

"Tyto kontroly jsou nedílnou součástí každodenní práce strážníků, zaměřují se na výskyt neoprávněných osob, které využívají zejména kabinu výtahu k přespávání. Během kontroly byl zjištěn jeden z místních bezdomovců, který po probuzení místo uklidil a opustil," upřesnil velitel městské policie Tomáš Kypta.

Strážníci vždy lidi bez domova informují, že mohou přespat v azylovém středisku Naděje, v mrazivých nocích pak i ve vyhřívaném stanu v Poplužním dvoře. Většina z nich však tyto možnosti odmítá, protože by se museli vzdát konzumace alkoholu či jiných omamných látek, a raději si hledají místo k přenocování kdekoliv jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…