Mladoboleslavský městský bazén uspěl v soutěži Stavba roku

14.10.2017 17:59

Krytý plavecký bazén na Štěpánce se v letošním roce dostal do nominace soutěže Stavba roku Středočeského kraje. A jak se ukázalo ve čtvrtek 12. října, kdy proběhlo vyhlášení výsledků, nominaci úspěšně proměnil v ocenění.

Mladoboleslavský městský bazén uspěl v soutěži Stavba roku
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Boleslavský městský bazén konkrétně získal titul Nejlepší stavba určená k veřejnému účelu. Ocenění v kapli sv. Anny v areálu Horního zámku v Panenských Břežanech převzal primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, který při této příležitosti uvedl, jak velice ho těší tento titul pro jednu z největších investic, k nimž v době jeho mandátu došlo. "Jsem ale především rád, že městský bazén oceňují obyvatelé našeho města, protože důstojný plavecký areál jsem pociťoval jako velký dluh vůči boleslavské veřejnosti," řekl.

Soutěž o Stavbu roku Středočeského kraje 2017 představuje architektonicky i stavebně kvalitně zpracované objekty na území kraje a také reprezentuje průřez investičně, sociálně i společensky významných regionálních staveb. Čtvrtého ročníku soutěže se zúčastnilo 13 staveb, které byly dokončené, uvedené do provozu nebo zkolaudované do konce června 2017.

A čím si zájem a hlasy poroty získal mladoboleslavský bazén? "Výstavba nového bazénu, který se těší velkému zájmu široké veřejnosti a je rovněž využíván pro výuku, prezentuje významný počin města v rozvoji veřejné občanské vybavenosti," uvedli ve zdůvodnění, proč by měla právě tato stavba získat ocenění.

Zajímavé je, že mezi 13 stavbami, které s v této kategorii ucházely o titul, byla ještě další dvě mladoboleslavská želízka v oni, kromě bazénu byl totiž nominován i bytový dům ve Viničné ulici a areál Nisa Air nedaleko letiště v Bezděčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…