Novináři píší o Ostravě stále víc

15.10.2014 12:08

Hezky se to poslouchá. Ostrava už dávno není pouhou tečkou na mapě České republiky, ale stává městem, v němž si podávají dveře zahraniční novináři. V prvním říjnovém týdnu nás například navštívil norský žurnalista James Breen z magazínu Picollo, který vychází v nákladu 100 tisíc výtisků a distribuuje se po celé zemi.

Novináři píší o Ostravě stále víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radniční věž v Ostravě

Cílem Jamese Breena je připravit o Ostravě a okolí až devítistránkový článek určený zejména pro hokejové příznivce, kteří se k nám chystají v květnu příštího roku na hokejové mistrovství světa. Při svém pobytu v moravskoslezské metropoli navštívil mimo jiné Dolní oblast Vítkovice a Landek park, shlédl výstavu v Domě umění a absolvoval komentovanou prohlídku Po stopách vůně kávy. V neděli se vydal spolu s průvodci z odboru ekonomického rozvoje ostravského magistrátu na výlet do Beskyd. Ani krása beskydské přírody ho ale neinspirovala tak, jako vědecké a technické divy ve vítkovickém Světě techniky. „Určitě se tu musím vrátit, ale s dětmi,“ předsevzal si před návratem do vlasti, čímž tak trochu naznačil, v jakém duchu bude asi o našem městě psát.

Velké akce popularizaci města vůbec přejí. Bohatou vlnu zájmu o Ostravu vyvolal v červnu v zahraničních médiích hudební festival Colours of Ostrava. Přispěl k tomu i press trip (organizovaná návštěva novinářů) pro zahraniční žurnalisty, uspořádaný radnicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…