O víkendu byly předány ceny města Šumperka za uplynulý rok

27.04.2017 10:50

Minulou sobotu byly celkem v deseti kategoriích předány v šumperském divadle ceny města Šumperka za rok 2016. Slavnostní večer byl inspirován významnými událostmi, které se ve městě Šumperku během roku 2016 udály. Večerem provázel známý herec a šumperský rodák Petr Štěpán. Během slavnostního večera byla připomenuta památka dvou významných rodáků, uznávaného lékaře prof. Dostala a historika pana Wanitschka.

O víkendu byly předány ceny města Šumperka za uplynulý rok
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Cenu v kategorii Kultura získal Pavel Ševčík, v jehož nakladatelství Veduta vyšla celá řada zajímavých publikací o Šumperku a okolí. V kategorii Sport udělilo zastupitelstvo cenu úspěšnému sportovci a sportovní legendě Květoslavu Vykydalovi, který po celou dobu své sportovní kariéry dosahuje vynikajících sportovních výsledků. V kategorii Významný počin v humanitární a sociální oblasti obdržela cenu Ingeborg Cäsarová, žena, která byla po roce 1989 jednou z prvních při navazování nových vztahů se sudetskými Němci v Šumperku. V kategorii Vzdělávání byla cena udělena Tomáši Lešingerovi, který již přes 20 let pracuje s dětmi v České tábornické unii. Cena v kategorii Podnikání – výrobní společnosti putovala do firmy APATOR METRA s.r.o., jež je jedním z největších výrobců měřicí a regulační techniky v České republice.

Cenu v kategorii Podnikání – drobné podnikání zastupitelstvo předalo oblíbené Pizzerii Istria v centru města Šumperka. Cenu v kategorii Architektura – rekonstrukce získal dům v ul. Husitské 12 (budova pedagogicko-psychologické poradny Ol. kraje). Dům byl zrekonstruován v duchu Malé Vídně, jak se městu Šumperk pro jeho architektonickou zdobnost přezdívalo.  V kategorii Architektura – novostavba cenu obdržela nově postavená budova hasičské zbrojnice HZS Olomouckého kraje ÚO Šumperk. Cenu mladých si odnesl mistr Evropy v BMX Mikuláš Nevrkla. V kategorii Přínos městu cenu za rok 2016 získal dlouholetý kronikář města a uznávaný šumperský historik Drahomír Polách.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…