Olomouc: Dva miliony na další dětská hřiště a sportoviště

25.01.2018 12:17

Více než dva miliony korun směřují v letošním roce do obnovy a výstavby dětských hřišť a sportovišť v Olomouci. Na svém posledním jednání radní už také schválili pořízení investičních záměrů na hřiště a sportoviště s termínem realizace v roce 2019. Malé i odrostlejší děti se tak mohou těšit na nově vybavené venkovní hrací plochy.

Olomouc: Dva miliony na další dětská hřiště a sportoviště
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V letošním roce pořídíme investiční záměry na celkem pět schválených lokalit. Samotné rekonstrukce a také výstavba jedno zcela nového dětského hřiště se uskuteční v roce 2019,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. „Kompletní opravy tak čekají herní plochy v ulicích Kmochova a v V Hlinkách. Na zcela nové hřiště se pak mohou těšit děti z městské části Černovír. V  lokalitě parku Malého Prince v Neředíně vznikne i venkovní fitness,“ popsal plány města náměstek Jakubec.

Lokality k realizaci v roce 2019:

ulice Hlušovická (u tenisových kurtů) – Čenovír
nová lokalita pro dětské hřiště pro děti 3-6 let a 6-12 let požadovaná místní KMČ, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

ulice Kmochova – Nová Ulice
kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti  3-6 let, předpokládané náklady cca 400 tis. Kč

ulice V Hlinkách – Nová Ulice
kompletní rekonstrukce hřiště se sportovními prvky ve vnitrobloku, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

ulice pplk. Sochora - Droždín
doplnění prvků pro děti 6-12 let, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

lokalita Park Malého Prince – Neředín
venkovní fitness

Do rekonstrukcí a výstavby dětských hřišť investuje město každoročně zhruba 1,5 až 2 miliony korun. „Stejná částka směřuje na tyto akce i letos, kdy obnovíme vybavení hracích ploch v ulicích Synkova, Jílová, Na Vozovce. Zcela nové hřiště mohou letos využít malí sportovci i  lokalitě ulice Ječmínkova v Holici, kde jsme tak vyšli vstříc požadavku komise městské části,“ popsal a objasnil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

V letech 2009 – 2017 město rekonstruovalo celkem 47 lokalit dětských hřišť a sportovišť. V současné době město eviduje 64  herních, 23 smíšených a 14 sportovních veřejnosti přístupných hřišť lokálního a celoměstského významu. V rámci celoroční průběžné údržby jsou jednotlivé herní prvky drobně opravovány a 1x ročně prochází hřiště velkou technickou kontrolou. Při rozhodování o výběru lokalit pro obnovu vychází město z požadavků komisí městských částí, správců hřišť a podnětů veřejnosti.

Veškeré informace i lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města jsou dostupné na webových stránkách zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…