Olomouc: Dva miliony na další dětská hřiště a sportoviště

25.01.2018 12:17

Více než dva miliony korun směřují v letošním roce do obnovy a výstavby dětských hřišť a sportovišť v Olomouci. Na svém posledním jednání radní už také schválili pořízení investičních záměrů na hřiště a sportoviště s termínem realizace v roce 2019. Malé i odrostlejší děti se tak mohou těšit na nově vybavené venkovní hrací plochy.

Olomouc: Dva miliony na další dětská hřiště a sportoviště
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V letošním roce pořídíme investiční záměry na celkem pět schválených lokalit. Samotné rekonstrukce a také výstavba jedno zcela nového dětského hřiště se uskuteční v roce 2019,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. „Kompletní opravy tak čekají herní plochy v ulicích Kmochova a v V Hlinkách. Na zcela nové hřiště se pak mohou těšit děti z městské části Černovír. V  lokalitě parku Malého Prince v Neředíně vznikne i venkovní fitness,“ popsal plány města náměstek Jakubec.

Lokality k realizaci v roce 2019:

ulice Hlušovická (u tenisových kurtů) – Čenovír
nová lokalita pro dětské hřiště pro děti 3-6 let a 6-12 let požadovaná místní KMČ, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

ulice Kmochova – Nová Ulice
kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti  3-6 let, předpokládané náklady cca 400 tis. Kč

ulice V Hlinkách – Nová Ulice
kompletní rekonstrukce hřiště se sportovními prvky ve vnitrobloku, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

ulice pplk. Sochora - Droždín
doplnění prvků pro děti 6-12 let, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč

lokalita Park Malého Prince – Neředín
venkovní fitness

Do rekonstrukcí a výstavby dětských hřišť investuje město každoročně zhruba 1,5 až 2 miliony korun. „Stejná částka směřuje na tyto akce i letos, kdy obnovíme vybavení hracích ploch v ulicích Synkova, Jílová, Na Vozovce. Zcela nové hřiště mohou letos využít malí sportovci i  lokalitě ulice Ječmínkova v Holici, kde jsme tak vyšli vstříc požadavku komise městské části,“ popsal a objasnil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

V letech 2009 – 2017 město rekonstruovalo celkem 47 lokalit dětských hřišť a sportovišť. V současné době město eviduje 64  herních, 23 smíšených a 14 sportovních veřejnosti přístupných hřišť lokálního a celoměstského významu. V rámci celoroční průběžné údržby jsou jednotlivé herní prvky drobně opravovány a 1x ročně prochází hřiště velkou technickou kontrolou. Při rozhodování o výběru lokalit pro obnovu vychází město z požadavků komisí městských částí, správců hřišť a podnětů veřejnosti.

Veškeré informace i lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města jsou dostupné na webových stránkách zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…