Olomouc: Velvyslanec Thajského království ocenil jarní Floru a nabídl další spolupráci

23.04.2017 10:33

V úchvatnou expozici magického Thajska se proměnila část pavilonu A na Výstavišti Flora Olomouc. Unikátní a velmi pestrá výstava, která probíhá v rámci jarní etapy Flory, je výsledkem spolupráce s velvyslanectvím Thajského království. Z olomouckého výstaviště se má nyní přenést i do oblasti ekonomiky.

Olomouc: Velvyslanec Thajského království ocenil jarní Floru a nabídl další spolupráci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Velvyslanec Thajského království v České republice Narong Sasitorn navštívil radnici, aby deklaroval zájem na další spolupráci, tentokrát v oblasti businessu a podnikatelských aktivit. „Pokračování úspěšné spolupráce s Olomoucí si aktuálně slibuji od setkání s partnery na úrovni krajské hospodářské komory. Dynamika ekonomického vývoje nejen v Thajsku, ale i v okolních oblastech nabízí prostor pro investice. V nadcházejících pěti letech se masivně plánují zejména do infrastruktury a právě tam spatřuji potenciál pro region i Českou republiku,“ objasnil záměry velvyslanec.

„Vážím si pozornosti, kterou věnujete Olomouci, i toho, jak aktivně a efektivně dokážete formulovat další úrovně spolupráce. Vybudovat životaschopné obchodní partnerství vyžaduje delší čas a kontinuální spolupráci, které společně dokážeme otevřít dveře, vytvořit potřebný rámec a být jejími garanty,“ reagoval při setkání primátor Antonín Staněk.

Kromě vizí v oblasti obchodních aktivit neopomenul velvyslanec Narong Sasitorn, jenž Olomouc navštívil s chotí, ocenit také úroveň květinové expozice na olomouckém výstavišti i atmosféru, která jejich návštěvu provázela. „Jsme doslova zaskočeni vřelým přijetím, kterého se nám v Olomouci dostalo,“ ocenil J.E. Narong Sasitorn.

Expozice Thajského království je v pavilonu A k vidění do neděle 23. dubna. Typickou thajskou přírodní scenérii se nechali inspirovat floristé i v soutěžních disciplínách. Letošní ročník nejstarší a nejproslulejší výstavnické akce svého druhu v České republice nese motto Tajemná tvář světa. „Jsem přesvědčen, že expozice Thajského království na výstavišti je velmi dobrým příkladem toho, jak dokážeme naše počáteční plány proměnit v konkrétní projekty,“ uzavřel s přesvědčením setkání s velvyslancem primátor Staněk. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…