Opava: Na magistrátě se sbíraly potraviny pro potřebné

20.10.2016 16:40

Zaměstnanci magistrátu se rozhodli pomoci potřebným lidem a u příležitosti Mezinárodního dne za vymýcení chudoby uspořádali sbírku potravin.

Opava: Na magistrátě se sbíraly potraviny pro potřebné
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Na Hlásce i v areálu na Krnovské tak v pátek 14. října vznikla sběrná místa, na která pracovníci úřadu včetně členů vedení města nosili trvanlivé potraviny. Nasbíralo se velké množství těstovin, rýže, konzerv, sladkostí, luštěnin, olejů, čajů, sirupů a mnoho dalšího.

„Cílem této akce, bylo nejen pomoci potřebným lidem, ale také celkově posílit povědomí o chudobě jako celosvětovém problému,“ uvedl tajemník magistrátu Tomáš Elis, pod jehož záštitou se sbírka v prostorách úřadu konala a zároveň všem zúčastněným předal velké poděkování od organizátorů sbírky. Těmi byli zaměstnanci Potravinové banky v Ostravě, kteří všechny potraviny rozdělili a předali klientům sociálních služeb na území města Opavy.

Mezinárodní den za vymýcení chudoby připadá na 17. říjen a vyhlásila ho OSN v roce 1992.  Má upozornit na celosvětové problémy s chudobou, počet lidí, kteří žijí na hranici chudoby nebo dokonce pod ní, narůstá i u nás. Denně se přitom v České republice vyhodí 30 % potravin. V loňském roce se do potravinové sbírky na území našeho státu zapojilo 470 prodejen, 100 neziskových organizací a 3000 dobrovolníků, celkově se vybralo 236 tun potravin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…