Opava: Vedení města se sešlo s podnikateli

10.03.2016 15:45

Více než čtyři desítky opavských podnikatelů přijaly pozvání primátora Radima Křupaly na setkání s vedením města, které se uskutečnilo v pondělí odpoledne v Sále Purkmistrů Obecního domu.

Opava: Vedení města se sešlo s podnikateli
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Na úvod primátor seznámil přítomné se záměry a rozvojovými projekty města, například s výstavbou nového plaveckého bazénu, opravou zimního stadiónu, rozšiřováním průmyslové zóny i ploch pro bydlení. Poděkoval také podnikatelům za dosavadní spolupráci s městem.

„Jsem si vědom významu podnikatelské sféry ve městě. Sešli se zde lidé, kteří v Opavě vytvářejí nejen pracovní místa pro místní obyvatele, ale také trvalé hodnoty. Jsem rád, že jsem jim mohl osobně říci, že dveře na radnici mají vždy otevřené a rád s nimi kdykoliv proberu jejich podnikatelské záměry, podněty či problémy i možnosti města, jak je podpořit,“ uvedl primátor Radim Křupala.

Náměstek Dalibor Halátek dále prezentoval dílčí výsledky práce realizované v rámci projektu Destinační management pro turistickou oblast Opavské Slezsko a zdůraznil význam značky Regionální produkt Opavské Slezsko. Prostor dostala také Jana Krátká z odboru strategického rozvoje Magistrátu města Ostravy, která představila projekt ITI neboli Integrovaná územní investice a jeho možný přínos pro podnikatele.

Zástupci hospodářské komory poté rozvedli diskusi na téma spolupráce zaměstnavatelů a středních technických škol, uvedli příklady dobré praxe a poděkovali podnikatelům, kteří se školami aktivně spolupracují. Zároveň však upozornili na slabá místa odborného školství a na nedostatek kvalifikovaných absolventů technických oborů. V neformální části setkání se pak hovořilo například o možnostech čerpání dotací či o problémech, které různá odvětví podnikání provází. Podnikatelé si vzájemně vyměňovali zkušenosti a diskutovali o možnostech spolupráce jak mezi svými firmami, tak i s městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…