Opava: Zahradní slavnost odhalila novou část školní zahrady ve Vávrovicích

08.09.2013 6:31

V pondělí 2. září byla na ZŠ a MŠ Vávrovice slavnostně otevřena nová část školní zahrady. Zahájení školního roku v zahradním amfiteátru tak vávrovičtí spojili s představením výsledků projektu „Český les – malé školní arboretum“ rodičům a přátelům školy.

Opava: Zahradní slavnost odhalila novou část školní zahrady ve Vávrovicích
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Na zahradě od jara „vyrostl“ les, louka a skalka, které propojuje dřevěný můstek. Škola zároveň nakoupila zahradní nářadí, které ji péči o zeleň usnadní.

„Celý projekt je určen dětem a samotné děti na něm také odvedly velký kus práce,“ říká ředitel školy Pavel Gregor. Malá divočina v prostoru jinak upravené zahrady školákům umožní pozorovat život a děje v jednotlivých rostlinných patrech a rozvíjet jejich představivost. „Předpokládáme, že se časem tento kout stane útočištěm rozmanitých druhů drobných živočichů a i z tohoto pohledu zde členové školního ekotýmu vybudovali hmyzí hotel,“ doplňuje ředitel.

Úspěšná realizace je ukázkovým příkladem dobré spolupráce školy a místních organizací. Zahradní slavnosti tak ředitel školy využil k tomu, aby všem pomocníkům poděkoval.

Vedle žáků a učitelů se na zemních úpravách a následné výsadbě podíleli také rodiče a občané obce. Dalšími partnery byli Miroslav Pacner, autor původní koncepce školní zahrady, zahradník Richard Vacula, který pomohl s výběrem a výsadbou rostlin, Klub skalničkářů, který zdarma věnoval rostliny do skalky, sdružení Natura Opava, které zpracovalo text naučné tabule a koordinátorka environmentální výchovy města Opava, která se školou projekt připravila.

Finančně projekt částkou 65 tisíc korun podpořilo Ministerstvo životního prostředí ČR z prostředků Revolvingového fondu.

Kateřina Pálková
koordinátorka EVVO
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…