Ostrava prověřuje možnosti využití železničních vleček pro dopravu do zoo

08.09.2018 13:45

Další krok byl v těchto dnech učiněn v dalším z plánovaných projektů města Ostravy - využití soukromých železničních vleček bývalé báňské železnice dopravce Advanced World Transport (AWT) k propojení turistických cílů ve městě. Vlečka dnes spojuje nádraží Ostrava-střed, Dolní oblast Vítkovic, Karolinu a ostravskou ZOO.

Ostrava prověřuje možnosti využití železničních vleček pro dopravu do zoo
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Město již dříve nechalo vypracovat studii proveditelnosti a rada města na svém úterním jednání rozhodla o vypracování investičního záměru, jakožto dalšího stupně přípravy stavby. Na základě výběrového řízení zadala veřejnou zakázku firmě Dopravní projektování, spol. s r. o. Pro účely investičního záměru již proběhlo zaměření trati polohopisně a výškopisně, tak aby budoucí zhotovitel mohl pracovat s konkrétními čísly.

Součástí plánu je vybudování nástupišť, pěší komunikace, dalšího vchodu do ZOO a vypravení vlakových spojů z hlavního nádraží nebo Dolní oblasti Vítkovice. Nápad vzešel z návrhu veřejnosti, která se podílí na rozvoji města a posílá náměty na projekty, které se stávají součástí Akčního plánu Strategického plánu rozvoje města Ostravy 2017-2023 pod značkou fajnOVA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…