Pardubice: UtilityReport šetří čas stavebníkům

24.10.2016 20:32

Služba UtilityReport, kterou nabízí město Pardubice svým občanům, usnadňuje život stavebníkům a žadatelům o stavební povolení, či zájemcům o koupi pozemku. Za necelých pět let provozu ji využily stovky lidí a zájem o ni roste. Zjednodušuje jim totiž cestu k získání “vyjádření k existenci sítí“, tedy dokumentů, bez nichž se nemohou pustit do výstavby.

Pardubice: UtilityReport šetří čas stavebníkům
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Prostřednictvím UtilityReport si stavebník snadno a rychle ověří, které inženýrské sítě se nacházejí na pozemku, kde chce stavět. Nemusí už tedy obcházet jednotlivé správce sítí a žádat o jejich vyjádření. „Služba UtilityReport je pro žadatele elegantní, rychlý a bezplatný způsob, jak podat žádost o vyjádření správcům inženýrských sítí tak, aby nikdo nebyl opomenut,“ řekl vedoucí pardubického stavebního úřadu Jiří Vopršal.

Služba je přístupná na úvodní stránce webu města http://www.pardubice.eu/urad/radnice/odbory-magistratu/stavebni-urad/. Pomocí webové aplikace může žadatel podat žádost o vyjádření k existenci všech sítí prostřednictvím jednoho formuláře. Žádost je po vyplnění elektronicky rozeslána všem relevantním správcům inženýrských sítí, kteří tento způsob doručení prostřednictvím služby UtilityReport umožňují. Pro ostatní správce jsou vygenerovány žádosti ve formátu PDF, který si klient vytiskne a osobně či poštou doručí příslušnému správci.

Provozovatel služby (společnost HRDLIČKA) průběžně propojuje hromadnou podatelnu UtilityReport na portály jednotlivých správců inženýrských sítí. K energetickým společnostem s celostátní působností a telekomunikačním operátorům se od prosince 2016 přidá další významný správce technické infrastruktury – Správa železniční a dopravní cesty.

K podání žádosti postačí připojení k internetu a běžný webový prohlížeč. Ovládání je jednoduché a aplikace je doplněna nápovědou pro jednotlivé kroky. Více informací na http://cz.mawis.eu/sluzby/e-utilityreport/caste-dotazy-zadatelu/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…