Pelhřimov: Fórum mládeže se zamýšlelo nad aktuálními problémy města

29.04.2017 19:30

Fórum mládeže Pelhřimov – tak se jmenuje společný projekt Zdravého města a MA 21 Pelhřimov a Hodiny H, jehož cílem je dát mladým lidem příležitost, aby se vyjádřili k dění ve městě a podíleli se na řešení jeho aktuálních problémů. Toto setkání se uskutečnilo v pátek 28. dubna v sále městského úřadu Pelhřimov a kromě zástupců místních základních a středních škol a pořádajících organizací se jej účastnili představitelé města Pelhřimova a Kraje Vysočina.

Pelhřimov: Fórum mládeže se zamýšlelo nad aktuálními problémy města
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V úvodu přivítal účastníky místostarosta Pelhřimova Josef Koch. Ten mimo jiné připomněl, že právě na místě konání tohoto Fóra mládeže se bude brzy konat i další fórum, na kterém budou mít obyvatelé Pelhřimova možnost se vyjádřit k investičním záměrům města. „Vy dnes máte šanci se vyjádřit k oblastem a problémům vám blízkým, budete formulovat názory a dotazy na příslušné pracovníky, kteří se vám budou věnovat. Jsem rád, že tyto aktivity v Pelhřimově existují, protože my v rámci těchto fór získáváme od mladé generace podněty, které jsou pro nás přínosné a s kterými dále pracujeme,“ řekl mimo jiné.

Program pak pokračoval vyhlášením výsledků krajského kola soutěže školních časopisů (toho se letos účastnilo deset časopisů a mezi nimi nechyběl pelhřimovský „Infoželvík“), ustavením pracovních skupin, ve které se děti společně s odborníky z městského úřadu zamýšleli nad konkrétními oblastmi (kultura, sociální věci, školství, doprava, samospráva města), následnými prezentacemi poznatků z těchto skupin a diskusemi.

Další informace o akci, která se uskutečnila za finanční podpory Kraje Vysočina v rámci projektu „Realizace MA 21 a podpora zdraví ve Zdravém městě Pelhřimov v roce 2017“ přineseme v Pelhřimovských novinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…