Pelhřimov: Kožené svítání v Galerii M

06.10.2018 11:44

Zvláštní obrazy vytvořené z kůže, kožené plastiky, olejomalba, osobitá kožená galanterie – to vše je do konce října k vidění a k zakoupení na výstavě „Kožené svítání“ v pelhřimovské Galerii M.

Pelhřimov: Kožené svítání v Galerii M
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Autorkou těchto děl je Blanka Mudrová z Rynárce, držitelka značky „Vysočina regionální produkt“. Blanka Mudrová se v Galerii M představuje už počtvrté, ale jinak svou tvorbu prezentuje na výstavách v České republice i v zahraničí a také na nejrůznějších řemeslných jarmarcích a na akcích zaměřených na ruční tvorbu.

Jak zaznělo v neděli 30. září při vernisáži výstavy, Blanka Mudrová do své práce vkládá svůj vlastní specifický poetický styl, který se prolíná všemi výrobky z její dílny. Podněty pro svá díla hledá v přírodě a ve všedních věcech kolem sebe. „Pro své olejomalby nachází inspiraci zejména v kráse Krkonoš, kde nejraději tráví svůj volný čas. Důkazem je obrázek s názvem Remízek ve Vítkovicích, kde je zachyceno dobové stavení z předminulého století. Tato chaloupka je autorčin nejoblíbenější inspirační zdroj. Kožené obrazy v sobě skrývají krásu a ladnost kopců Vysočiny, která je pramenem těchto inspirací. V obrazech můžeme najít cit, vášeň, přírodu, život,“ představila autorku a její díla v úvodu vernisáže Veronika Pudíková. Autorka sama o svých dílech říká, že mají duši a jejich majitel s nimi musí souznít. Kdo by se chtěl dozvědět více, má příležitost navštívit její ateliér v Rynárci například o víkendu během Dnů otevřených ateliérů 6. a 7. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …