Písecké kulturní léto nabídne bohatý prázdninový program

04.07.2018 7:37

Začínají prázdniny a s nimi také Písecké kulturní léto. Projekt, který přináší obyvatelům i návštěvníkům města každý prázdninový týden akce ke zpestření letního života. V Palackého sadech se tak opět budou konat koncerty různých žánrů, divadelní představení či sportovně-společenské akce.

Písecké kulturní léto nabídne bohatý prázdninový program
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Letos se v Písku uskuteční již XXXI. ročník Mezinárodních letních kurzů prof. Otakara Ševčíka pro mladé houslisty. Pro veřejnost je určena série koncertů klasické hudby v Trojici, na kterých vystoupí vedoucí kurzů i jejich absolventi. Pravidelnou porcí kultury, zábavy a zážitků ožijí také Palackého sady. Již na 3. ročník interaktivního zábavného odpoledne Písek na laně zve společnost LezeTop v pátek 13. července od 14.00 hodin. Ve středu 18. července od 18:00 zde zahraje lidová kapela Písecká čtyřka.

"V sobotu 21. července se v Palackého sadech a v domě U Slona koná Letní slavnost. Začíná v 15 hodin ve Schrenkově pavilonu Promenádním koncertem, na kterém zahraje Erika Ernyei Qaurtet. O přestávce se můžete podívat na prvorepublikovou módní přehlídku a taneční vystoupení T-Dance. V domě U Slona se v 17.30 koná vernisáž výstavy Písek v čase, v 18 hodin jazzový koncert Jakub Zomera Trio, pak opět módní přehlídka a T-Dance a v 19.30 si můžete poslechnout Swingové melodie Honzy Kašpárka. Od půl desáté večer začíná Benátská noc s vodními skauty a ohňostrojem. Před domem U Slona budou vystavena historická vozidla a bicykly," přibližuje akci Dagmar Sedláčková z Centra kultury města Písek.

Divadelní soubor Boďi z Jaroměře přijede ve středu 25. července s představením O Zubejdě Solimánské. Večer bude pokračovat koncertem Pavla Horejše. Ve čtvrtek 3. srpna v 17.00 hodin začíná II. ročník festivalu Jazz in Pisek. Ve středu 8. srpna si mohou návštěvníci Palackého sadů poslechnout Dechovou hudbu města Písku a 22. srpna folkového zpěváka a kytaristu Josefa Pelána a Pavla Jarčevského ze skupiny Jen Tak Tak. V polovině srpna do města opět zavítají "krojované" soubory z různých koutů světa v rámci Mezinárodního folklórního festivalu. Závěr prázdnin bude patřit místní skupině Strings, která zahraje ve středu 29. srpna.

Program Píseckého kulturního léta připravuje Centrum kultury a pro návštěvníky je zdarma. Akce se koná za podpory města Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…